19-12-2018 - 14:46
Hoe gebruik je VHT wrinkle effect lak voor je Custom motor
Hoe kun je VHT wrinkle paint gebruiken.
 
Laat ik eerst beginnen met dit is gebaseerd op mijn ervaring……luchtvochtigheid, temperatuur, materiaal en andere omstandigheden hebben een grote invloed op het proces, dus er is altijd een kans dat je niet meteen het resultaat krijgt dat je wilt. Niets is zeker, maar mijn ervaring met deze verf kan je misschien helpen, dus ik wil graag delen wat ik heb ontdekt.
 
VHT wrinkle paint is geweldig spul en ziet er heel gaaf uit. Als je in staat bent om het best mogelijke resultaat te bereiken, zal het er op je motor heel erg goed uitzien. Naar mijn mening staat het vooral erg mooi op carters, kleppendeksels en andere kleine motorkapjes. Voor de uitlaat zou ik de normale hittebestendige verf gebruiken. Als je bijvoorbeeld een startmotor wilt spuiten, zou ik normale verf gebruiken of een beetje mat zwart.
 
Terug naar de kleppendeksel. Als het is gemaakt van aluminium of metaal, zou ik het laten zandstralen of een metalen/bronzen borstel op de haakse slijper of boormachine nemen. Schuren tot kaal metaal/aluminium! Let niet op kleine krasjes deze verf is erg dik en zal dit uiteindelijk verdoezelen.
 
Nu heb ik de witte primer van VHT gebruikt voordat ik de wrinkle lak gebruikte. Dit werkte voor mij, het werkte beter dan wanneer ik zonder probeerde. Deze primer is daarnaast ook hittebestendig. Gebruik drie lagen coating. De eerste laag is echt een laag maar meer een waas over het oppervlak. Laat het 10 minuten drogen en dan de eerste echte laag, wacht ongeveer 45 minuten, dan de laatste laag. en laat het ongeveer twee uur drogen. Het moet hard aan de oppervlakte zijn.
 
 
Nu kun je de wrinkle lak gaan gebruiken. Probeer geduldig te zijn en schud de spuitbus voordat je gaat schilderen (ik weet dat dit moeilijk is hahaha). Wat je wilt is dat de verfbus op kamertemperatuur is en het oppervlak dat je wilt spuiten ook op kamertemperatuur is. 
 
Breng opnieuw drie verflagen aan. Eerst een waas op het oppervlak (geen echte coating / laag). Wacht tien minuten voordat je de eerste echte coating aanbrengt. Dik genoeg maar gelijkmatige laag zonder druppelende verf. Wacht vervolgens minstens een half uur (misschien 45 minuten) en breng vervolgens een tweede laag verf aan.
 
Nu komt het belangrijkste deel. Wacht minimaal twee of drie uur. Het oppervlak moet glanzen en een glad oppervlak hebben. Zonder het wrinkle effect is wat ik bedoel, je wilt in dit stadium niet het wrinkle effect hebben. Het moet bijna hard/droog aan de oppervlakte zijn, zeker niet meer nat!
 
Nu leg je het geverfde deel in een voorverwarmde oven op 180 graden. Dat is 365.000 Fahrenheit. Je laat het daar tussen de 5 of 10 minuten liggen. Nu zou je het wrinkle effect moeten zien. Als het effect gelijkmatig is over het hele deel, ben je klaar.
 
Als het wrinkle effect niet gelijkmatig het hele deel bedekt, kun je het laten afkoelen en nog een keer spuiten. Wacht twee uur en opnieuw in de oven. Nu zou het beter moeten zijn.
 
Als u het op deze manier doet, lukt het misschien, de belangrijkste 2 gouden regels: plaats het onderdeel niet in de oven als de verf nog nat is. Tweede; wacht niet te lang voordat je het in de oven legt. Wanneer het wrinkle effect al aanwezig is voordat je het opwarmt/bakt dan ben je te laat en het eindresultaat niet zo goed zal zijn.
 
 
Veel plezier ermee, het is tenslotte de moeite waard en het ziet er goed uit!!
Hieronder kun je zien hoe het bij mij geworden is. Het motorblok zelf heb ik gedaan met primer en lak van VHT en de kleppendeksels zijn met VHT wrinkle lak. 


 
 
Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter