28-12-2018 - 13:02
Nutsplittter Mannesmann

The nut splitter/moeren splijter,

Deze leuke nieuwe tool van Mannesmann is een leuk extra hulpmiddel in je werkplaats. 
Wie kent het niet een vastgeroeste moer op een bout. Je kunt meerdere dingen doen, tot frustratie aan toe proberen hem los te krijgen met meestal als gevolg, kapotte bout, kapot of beschadigd schroefdraad of de onderdelen eromheen beschadigd door de flex. Grote kans dat je na deze klus ook aardig wat tijd verder bent. 
 
Ik zeg niet dat deze tool altijd te gebruiken is maar in veel gevallen een betere optie dan bovenstaand. Je plaatst de tool rondom de verroeste of beschadigde moer. Je kunt hem namelijk ook gebruiken wanneer je de moervlakken rondgedraaid hebt. Zodra je de tool eromheen geplaatst hebt ga je de geharde beitel die erin zit aandraaien. Je drukt hem de moer in tot de schroefdraad. Dan draai je de tool om en je drukt hem de moer in aan de andere kant zodat je twee stukken krijgt. Zodra je dit gedaan hebt valt de moer eraf. 
 
Je kunt nu de bout eruit halen, grote kans dat je deze bout hergebruiken kunt omdat het schroefdraad nog intact is. Grootste voordeel is minimale beschadiging, tijdverlies en frustratie. Daarnaast hoe meer tools hoe beter toch? 
 
Hier kun je hem bestellen:
 
Hieronder nog leuke how to video:
 
 

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter