25-05-2018 - 13:48
Veelgestelde Vragen AVG (Privacy)
  1. Waar kan ik de privacy verklaring van Motorcycles United vinden?

Als u een bestelling bij doet, passen we daarbij goed op de persoonsgegevens die u met ons deelt. Hoe we dat doen en waarom u erop kunt vertrouwen dat uw gegevens veilig bij ons zijn, leest u in onze Privacy Policy.

Hierbij volgen wij net als alle andere organisaties vanaf 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (‘Verordening’ of ‘AVG’). Deze Verordening ziet er op toe dat uw privacy wettelijk beschermd wordt en stelt regels aan het – veilig – verwerken van persoonsgegevens door bedrijven binnen de Europese Unie (‘EU’). Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens vindt u de wettekst.

  1. Wat doet Motorcycles United met mijn gegevens?

In onze Privacy Policy staat wat wij met gegevens van onze klanten doen.

  1. Wat zijn mijn rechten wat betreft het inzien van mijn persoonsgegevens?

Natuurlijk kunt u altijd bij uw eigen persoonsgegevens op onze websites. Die gegevens zijn gekoppeld aan uw account of aan uw best historie. Als u wilt, kunt u schriftelijk een kopie opvragen van de persoonsgegevens die we verwerken.

  1. Kan ik mijn gegevens laten corrigeren als deze niet kloppen?

We willen er zeker van zijn dat de persoonsgegevens die we hebben, kloppen en up-to-date zijn. Als er gegevens zijn die niet kloppen, kunt u deze vaak zelf wijzigen in uw eigen account. Kan dat niet? Laat ons dat dan weten. Mocht u dat doen, geef ons dan informatie waarmee we u kunnen identificeren en uw persoonsgegevens kunnen opzoeken.

  1. Zijn er kosten verbonden aan het wijzigen van persoonsgegevens?

Wijzigingen zijn kosteloos. We staan direct voor u klaar hierin.

  1. Kan ik mijn persoonsgegevens laten verwijderen?

Onder bepaalde omstandigheden heeft u het recht gegevens door Motorcycles United te laten verwijderen. In sommige gevallen gaat dit overleg, bijvoorbeeld omdat wij uw persoonsgegevens nog nodig hebben om uw retour periode te kunnen waarborgen.

Daarnaast kunnen er andere redenen zijn waarom wij niet aan uw verzoek gehoor kunnen of mogen geven, bijvoorbeeld omdat er wettelijke bepalingen zijn die ons verplichten om uw gegevens te bewaren.

  

  1. Het recht op beperking van de gegevensverwerking;

Het recht op beperking van de verwerking van persoonsgegevens houdt in dat u in bepaalde situaties de mogelijkheid heeft om de verwerking van uw persoonsgegevens tijdelijk ‘stil te laten zetten’. Bijvoorbeeld wanneer u verzocht heeft om correctie van uw persoonsgegevens en u in de tussentijd niet wenst dat de persoonsgegevens verder worden verwerkt.

  1. Kan ik een digitaal bestand krijgen van de persoonsgegevens die Motorcycles United van mij heeft?
    Onder bepaalde omstandigheden heeft u hier recht op.

  2. Waarom krijg ik gepersonaliseerde aanbiedingen en hoe kan ik hier bezwaar tegen maken?

Door goed naar persoonsgegevens te kijken, begrijpen we beter wat de interesses van onze klanten zijn. Hierdoor kunnen we onze marketing relevanter en interessanter maken en gepersonaliseerde aanbiedingen sturen. Ontvangt u liever geen gepersonaliseerde informatie van ons? Dan kunt u uw voorkeur doorgeven om uw gegevens te laten verwijderen. U kunt dit tevens bij elke nieuwsbrief (onderaan de brief) ook eenvoudig zelf doen.

  1. Waarom moet ik mij identificeren als ik gebruik wil maken van mijn wettelijke privacy rechten?

De rechten die u heeft, gaan over uw eigen (privacygevoelige) gegevens. Daarom vindt Motorcycles United het belangrijk om zeker te weten dat u zélf degene bent die dit verzoek doet. Voordat we het verzoek of de klacht in behandeling nemen, kunnen we om extra informatie vragen om uw identiteit te bevestigen. Ook als u namens iemand anders contact met ons opneemt, kunnen we vragen om extra informatie. Dat doen we om er zeker van te zijn dat u gerechtigd bent zo'n verzoek of klacht in te dienen.

  1. Waar kan ik andere vragen stellen over de verwerking van persoonsgegevens door Motorcycles United?

Om toe te zien op een goede uitvoering van de wet zijn wij bereikbaar op: info@motorcyclesunited.eu



Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter